PHILIPPE KRIEF ESTE NOUL CHIEF TECHNOLOGY OFFICER AL RENAULT GROUP

De la 1 septembrie 2024, Philippe Krief va prelua funcția de Chief Technology Officer (CTO) al Renault Group, succedându-i lui Gilles Le Borgne.

Obiectivul său: să poziționeze Renault Group în fruntea inovației, să ofere produse și tehnologii înaintea concurenței, într-un context de transformare fără precedent în industria auto.

Cu o experiență vastă în ingineria auto, Philippe Krief va rămâne totodată și CEO al mărcii Alpine.

17.07.2024

Articol

·       De la 1 septembrie 2024, Philippe Krief va prelua funcția de Chief Technology Officer (CTO) al Renault Group, succedându-i lui Gilles Le Borgne.

·       Obiectivul său: să poziționeze Renault Group în fruntea inovației, să ofere produse și tehnologii înaintea concurenței, într-un context de transformare fără precedent în industria auto.

·       Cu o experiență vastă în ingineria auto, Philippe Krief va rămâne totodată și CEO al mărcii Alpine.

 

Boulogne-Billancourt, 17 iulie 2024 Renault Group (RG) anunță că de la 1 septembrie Philippe Krief va deveni Chief Technology Officer (CTO) al Grupului, responsabilitate pe care o va deține în paralel cu funcțiile sale actuale în cadrul mărcii Alpine [1]. El îi va succeda lui Gilles Le Borgne, care va prelua alte misiuni strategice în cadrul RG.

În calitate de Chief Technology Officer al Renault Group, Philippe Krief îi va raporta direct lui Luca de Meo, CEO al RG, și va gestiona toate activitățile legate de ingineria Grupului. El va putea astfel să-și folosească experiența vastă în domeniu în beneficiul companiei, în special pe cea dobândită ca director de inginerie la Ferrari.

Misiunea lui Philippe Krief va fi să conducă și să formeze o echipă care anticipează și mai ales care creează, care identifică inovațiile și produsele viitorului, cu provocarea deosebită de a dezvolta următoarele vehicule „inteligente” într-un timp record, înaintea concurenților.

În calitate de CEO al Alpine, Philippe a dedicat ultimele 12 luni implementării strategiei mărcii și, în special, dezvoltării noii game de vehicule Alpine, întruchipate de A290 și de viitorul crossover GT. Odată cu acestea, marca a accelerat și dezvoltarea următoarei sale platforme dedicate vehiculelor 100% electrice de înaltă performanță. În plus, sub conducerea sa, Alpine s-a angajat în dezvoltarea propulsiei cu hidrogen cu prototipul Alpenglow Hy4, un adevărat demonstrator al tehnologiei inovatoare a unui motor termic cu hidrogen.

„Gilles a contribuit la redresarea spectaculoasă a companiei noastre, cea mai rapidă din istoria auto recentă. El a reușit să ne pună în mișcare ingineria, recâștigând eficiența, ceea ce ne permite să livrăm o mare parte din modelele din planul Renaulution în acest an. Îi mulțumesc călduros. Îi lasă lui Philippe echipe performante și un post extrem de important. Sunt convins că Philippe, cu experiența sa bogată, va impune o nouă dinamică în activitatea de inginerie în contextul actualei concurențe internaționale. Să nu uităm că sportul cu motor este un laborator de inovații pentru vehiculele noastre. Depinde de noi să transformăm acest lucru în realitate, astfel încât acestea să fie acum accesibile pentru cât mai mulți dintre clienții noștri”.

Luca de Meo, CEO al Renault Group

 

Absolvent al Ecole Nationale Supérieure de Techniques Avancées, Philippe Krief a lucrat la o gamă largă de modele, de la segmentul B până la mașini în valoare de câteva milioane de euro. După un parcurs inițial în cadrul companiei Michelin, Philippe și-a continuat cariera în cadrul grupului Fiat, înainte de a se alătura mărcii Ferrari și apoi Maserati, ca director al departamentului auto. Mai târziu, a devenit director tehnic al mărcii Alfa Romeo. Philippe Krief a revenit la Ferrari în iunie 2016 ca director de inginerie. A fost numit director de inginerie și performanță produs pentru brandul Alpine pe 21 februarie 2023, înainte de a deveni CEO al mărcii în iulie 2023. 

 



[1]CEO și Director de Inginerie și Performanță Produs

Resurse

Descarcă articolul

Vizualizează galeriav

Etichete

  1. Numiri