Renault Technologie Roumanie pune echipamente moderne la dispoziție studenților din trei universități

În cursul lunii martie, Renault Technologie Roumanie a pus o serie de echipamente moderne la dispoziția studenților din trei instituții de învățământ superior: Universitatea Politehnică din București, Universitatea din Pitești şi Universitatea Valahia din Târgoviște.

24.03.2022

Articol

Destinate dotării laboratoarelor în care îşi desfășoară activitatea studenții de la specializările calculatoare, electronică şi telecomunicații, echipamentele respective, unicat în România, constau în bancuri de testare de tip HIL (Hardware in the Loop). Pe acestea, tinerii vor învăța să creeze vehicule virtuale (prin modele matematice rulate de bancul respectiv) pe care să valideze ulterior softuri instalate pe diverse modele ale Grupului Renault şi ale partenerilor săi.

Bancurile HIL pot fi utilizate pentru validarea softului, atât pentru vehiculele termice (diesel şi benzină), cât şi pentru vehiculele electrice şi hibrid.

Fiecare echipament a fost livrat împreună cu câte opt calculatoare pe care studenții pot învăța să creeze aplicații de control şi automatizare destinate să ruleze pe bancurile respective.

Alexander Simionescu, directorul general al RTR, prezent la evenimentele de la cele trei Universități, a declarat:

„Renault Technologie Roumanie a trecut în altă ligă, nu mai are doar o acoperire regională. I s-au încredințat responsabilități la nivelul întregii lumi a Ingineriei Renault. Acum gestionăm proiecte complete şi tehnologiile aferente, care implică ansamblul meseriilor. Compania oferă astfel oportunități deosebite pentru inginerii pasionați, creativi, care vor să trăiască o viață profesionala într-o echipă unde se face un vehicul de la bara din faţă până la bara din spate”.

Acest demers se înscrie într-o serie lungă de acțiuni de colaborare între RTR şi instituții de învățământ superior cu profil tehnic din România, expresie a unei viziuni mai largi de susținere a tinerei generații prin promovarea educației care conduce la meseria de inginer. Astfel, de-a lungul timpului, au fost încheiate acorduri prin care au fost puse la dispoziția universităților, pentru uz didactic, motoare, cutii de viteze, diverse agregate şi chiar vehicule complete.

#EmployerOfChoiceForWomen
#MediuDeLucruInternational
#BrightEngineers

Etichete

  1. Educaţie

RELATED TOPICS