Renault Group și Geely anunță crearea companiei „HORSE Powertrain Limited”, lider în motoare și transmisii

În urma acordurilor semnate la 11 iulie 2023 de către Renault Group și Geely, și după ce a obținut aprobarea autorităților abilitate, HORSE Powertrain Limited a fost înființată oficial la 31 mai 2024, fiecare grup deținând o participațiune de 50%.

31.05.2024

Articol

·     În urma acordurilor semnate la 11 iulie 2023 de către Renault Group și Geely, și după ce a obținut aprobarea autorităților abilitate, HORSE Powertrain Limited a fost înființată oficial la 31 mai 2024, fiecare grup deținând o participațiune de 50%.

·     Noua companie este lider mondial pe piața motoarelor cu ardere internă, transmisiilor și motoarelor hibride.

·     Matias Giannini este numit CEO al HORSE Powertrain Limited. Consiliul de administrație al HORSE Powertrain Limited va fi prezidat de Daniel Li și va avea 6 directori cu reprezentare egală din partea acționarilor săi.

·     HORSE Powertrain Limited prevede o cifră de afaceri anuală de aproximativ 15 miliarde de euro și o producție de 5 milioane de unități de grupuri motopropulsoare pe an. Încă din prima zi, HORSE Powertrain Limited va avea un portofoliu cuprinzător de tehnologii de ultimă generație disponibile partenerilor săi globali: sisteme hibride, motoare cu ardere internă și sisteme de propulsie.

 

Hangzhou, Hong Kong SAR, China și Boulogne-Billancourt, Franța 31 mai 2024  În urma acordului de asociere în participațiune semnat la 11 iulie 2023 și după ce au obținut aprobarea autorităților competente, Renault Group, Grupul Geely Holding (Geely Holding), Geely Automobile Holdings Limited (Geely Auto) (denumit în mod colectiv mai sus „Geely ”) au creat oficial HORSE Powertrain Limited, cu sediul la Londra, în Marea Britanie.

 

Luca de Meo, CEO Renault Group a declarat: “Ziua de astăzi marchează un pas important în îndeplinirea uneia dintre cele mai mari provocări cu care se confruntă industria auto: decarbonizarea transportului rutier. Acest parteneriat cu o companie lider precum Geely ne va permite să creăm un nou jucător cu capacitățile, know-how-ul și cunoștințele necesare pentru a dezvolta tehnologii pentru motoare termice cu emisii foarte scăzute și hibride foarte economice, esențiale pentru viitor. Prin HORSE Powertrain Limited, Renault Group va putea obține leadership-ul și amploarea globală într-un sector care reprezintă mai mult de 80% din vânzările sale. Împreună, vom face față provocării decarbonizării prin plasarea inovației în prim-planul activităților noastre.”

Eric Li, Geely Holding Chairman: “Pentru ca industria să ajungă la zero emisii nete în următoarele decenii, sinergiile globale, tehnologiile multiple și schimbul de expertiză sunt cruciale. De aceea, suntem încântați că parteneriatul nostru cu Renault Group devine astăzi realitate comercială. HORSE Powertrain Limited va avea portofoliul, amploarea și capacitatea de a oferi soluțiile cu emisii scăzute pe care le solicită industria de automobile de mâine. Lansarea de astăzi marchează un nou capitol în mobilitatea durabilă, la care noi, cei de la Geely, suntem mândri să contribuim.”

 

Pentru a reuși decarbonizarea pe o piață în care mai mult de jumătate din vehiculele produse ar trebui să fie încă echipate cu motoare termice până în 2040, Renault Group și Geely consideră că este necesară combinarea mai multor tehnologii de propulsie, cum ar fi motoare cu ardere internă foarte eficiente, carburanți cu emisii reduse de carbon și hidrogen.

 

Un nou jucător pentru a transforma piața și a deschide calea pentru tehnologii hibride și termice cu emisii foarte scăzute

HORSE Powertrain Limited va proiecta, dezvolta, produce și vinde toate soluțiile și sistemele pentru motoare, transmisii, sisteme hibride și baterii, echipate cu cele mai recente tehnologii.

Cu acest proiect, Renault Group și Geely vor beneficia, ambele, de un efect imediat de scară și de o mai bună acoperire a pieței. Datorită transferului de proprietate intelectuală de la Renault Group și Geely, HORSE Powertrain Limited este de acum pe deplin autonomă pentru a dezvolta viitoarele tehnologii de propulsie de care piața va avea nevoie, în special în zona combustibililor alternativi, cum ar fi metanolul verde, etanolul și hidrogenul. Portofoliul de produse complementare și amprenta regională ale joint-venture-ului va putea oferi soluții pentru 80% din piața globală, în creștere, a grupurilor motopropulsoare hibride și termice.

HORSE Powertrain va deveni furnizor pentru mai mulți clienți industriali, inclusiv Renault Group, Geely Auto, Volvo Cars, Proton, Nissan și Mitsubishi Motors Company. Compania este pregătită să își servească clienții  și partenerii din întreaga lume pentru a-i sprijini cu soluții complete în ceea ce privește tehnologiile de propulsie și va primi parteneri pentru a consolida acoperirea lanțului valoric.

 Din prima zi a înființării, HORSE Powertrain Limited va fi lider mondial în soluții hibride și termice, cu:

·        17 uzine globale

·        9 clienți în 130  de țări

·        5 centre R&D

·        cca 19 000 de angajați

·        o cifră de afaceri anuală estimată în jurul a 15 miliarde de euro

·        aproximativ 5 milioane de grupuri motopropulsoare pe an

·    acoperire pentru toate tipurile de soluții hibride – full hybrid și plug-in hybrid, reîncărcabil, cu autonomie sporită, precum și motoare cu ardere internă care utilizează combustibili alternativi precum etanol, metanol, GPL, GNC, H2 etc.

Structura de guvernanță

 

Renault Group și Geely, în calitate de acționari investitori ai societății mixte, au aprobat schema generală de guvernanță, precum și numirile strategice ale HORSE Powertrain Limited.

Matias Giannini este numit Director General al HORSE Powertrain Limited.

Lee Ma și Juan Ferrera sunt numiți Director Financiar, respectiv Director de Resurse Umane al HORSE Powertrain Limited.

Conducerea celor două subgrupuri Aurobay și Horse, reunind active și know-how-ul industrial al celor două companii, rămâne neschimbată: Ruiping Wang, CEO al Aurobay, cu sediul în Hangzhou (China), Patrice Haettel, CEO al Horse, cu sediul în Madrid (Spania). Ei vor raporta direct lui Matias Giannini.

 Consiliul de administrație al HORSE Powertrain Limited va fi compus din 6 membri:

  •    trei directori din partea Geely: Daniel Li (Vice Președinte al  Geely Auto și CEO al Geely Holding) va deveni Președinte al Consiliului de administrație, Jerry Gan (CEO al Geely Auto Group) și Joe Zhang (Director Financiar al Geely Holding).
  •     trei directori din partea Renault Group: François Provost (Director Achiziții, Parteneriate și Afaceri Publice), Gilles Le Borgne (Director Inginerie) și Denis Le Vot (CEO al Dacia & Director Logistică).

Începând cu 31 mai 2024, respectivele entități operaționale ale HORSE Powertrain Limited și anume Horse și Aurobay, vor fi deconsolidate din Renault Group și, respectiv, din Geely.

 

Biografie

Matias Giannini, fost director comercial executiv și membru al echipei de conducere a Vitesco Technologies AG (cu sediul în Regensburg, Germania).

În rolul său la Vitesco Technologies, Matias a condus o echipă globală de vânzări, gestionând vânzările către principalii OEM și Tier 1 OEM din industria grupurilor motopropulsoare. În calitate de membru al echipei de management Continental AG, a jucat un rol crucial în spin-off-ul, crearea și transformarea completă a Vitesco Technologies, inclusiv listarea companiei în septembrie 2021 și conducerea echipelor care s-au ocupat de soluțiile pentru motoare pe benzină, diesel, hibride și complet electrificate.

Cu o impresionantă experiență de 25 de ani dobândită la Continental AG și Vitesco Technologies, Matias a ocupat diverse poziții cheie de conducere în inginerie, management de proiect, operațiuni, achiziții și logistică, precum și în vânzări și marketing, în America de Nord, Germania și America de Sud, cu realizări importante în creșterea și transformarea afacerilor, ceea ce l-a pregătit foarte bine pentru acest nou rol.

Matias Giannini deține un MBA în finanțe de la Universitatea Oakland și o diplomă de inginerie mecanică de la Universitatea de Stat din Campinas.

  

Despre Renault Group

Renault Group se află în avangarda unei mobilități care se reinventează. Având o expertiză unică în domeniul electrificării și beneficiind de alianța sa cu Nissan si Mitsubishi Motors, Renault Group se bazează pe complementaritatea celor patru mărci ale sale – Renault, Dacia, Alpine și Mobilize, și propune clienților săi soluții de mobilitate durabile și inovatoare. Prezent în peste 130 de țări și având peste 106.000 de salariați, Grupul  a vândut 2,235 milioane de vehicule în 2023. Obiectivul său este cel al unei mobilități care să îi apropie pe oameni. Pregătit oricând să facă față provocărilor, atât pe șosea, cât și în competiție, Grupul este angajat într-o transformare ambițioasă și generatoare de valoare. Aceasta este centrată asupra dezvoltării de tehnologii și de servicii inedite, precum și a unei game de autovehicule competitive, echilibrate si electrificate. Preocupat de protejarea mediului înconjurător, Renault Group are ambiția de a ajunge la emisii zero de CO2 în Europa în 2040.

https://www.renaultgroup.com/en

 

 

Despre Zhejiang Geely Holding Group

Zhejiang Geely Holding Group (Geely Holding) este un grup auto global care deține mai multe mărci internaționale de automobile renumite și ale cărui operațiuni acoperă întregul lanț valoric al automobilelor, de la cercetare, dezvoltare și design până la producție, prin vânzări și post-vânzare. Fondată în 1986 de Eric Li, președintele companiei, în orașul Taizhou din provincia Zhejiang din China, Geely Holding și-a lansat afacerea de automobile în 1997 și are sediul în prezent în Hangzhou, China. Astăzi, Geely Holding operează o serie de mărci, inclusiv Geely Auto, Lynk & Co, ZEEKR, Geometry, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto și Cao Cao Mobility. Geely Holding a vândut aproape 2,8 milioane de vehicule în 2023, cu 708.716 vehicule vândute de Volvo Cars la nivel global și 1.686.516 vehicule vândute de entitatea Geely Auto Group listată la Hong Kong. Geely Holding are peste 130.000 de angajați în întreaga lume și este membru Fortune Global 500 de zece ani. Pentru mai multe informații despre Zhejiang Geely Holding Group, vă rugăm să vizitați site-ul oficial www.zgh.com

 

 

Despre Geely Automobile Holdings Limited

Geely Automobile Holdings Limited („Compania” și filialele sale, în mod colectiv „Grupul”) (cod stoc SEHK: 175) este un producător de automobile axat pe dezvoltarea, fabricarea și vânzarea de vehicule de pasageri. Grupul își vinde majoritatea vehiculelor pe piața chineză și, de asemenea, și-a extins vânzările prin exporturi în alte țări în ultimii ani. Grupul are sedii de producție în diferite regiuni ale Chinei continentale și are peste 60.000 de angajați. Compania este listată la Consiliul principal al Bursei de Valori din Hong Kong Limited („SEHK”) și este inclusă în indicele Hang Seng din 2017. Acționarul de control al companiei este Zhejiang Geely Holding Group.

 

Etichete

  1. HORSE